Školovanje, trening i dresura pasa

Osnovna poslušnost Socijalizacija

Socijalizacija i kritična razdoblja u razvoju psa

Socijalizacija ima presudnu ulogu u oblikovanju ponašanja, temperamenta i opće dobrobiti psa. Budite svjesni kritičnih razvojnih razdoblja svojih pasa kada ih socijalizirate. Posebno od trenutka kada napuštaju leglo; sa šest, sedam, osam tjedana ili prije no što ih se odvoji od legla.

Otvori članak
štene belgijskog ovčara malinois
Osnovna poslušnost Ponašanje

Zašto su neki psi divlji i hiperaktivni?

I kako se s njima ponašati da bismo ih smirili i naučili primjerenom ponašanju.

Otvori članak
kako smiriti div ljeg psa labrador retriver
Ponašanje

Zašto psi laju?

Danas ćemo s vama podijeliti drugačiju perspektivu o psima koji laju i razloge zbog kojih laju. Želim da na trenutak razmislite o tome da su psi i verbalni i neverbalni komunikatori. Ako posjedujete psa, siguran sam da to znate.

Otvori članak
pas laje iza prepreke zbog frustracije
Ponašanje Zdravlje

Vide li psi boje?

Dok se često naglašava pseći osjet mirisa, njihov vid je jednako fascinantan. U ovom članku ćemo se upustiti u detalje psećeg vida otkrivajući jedinstvene karakteristike, ograničenja i izvanredne prilagodbe koje oblikuju njihovo vizualni svijet.

Otvori članak
Boje koje vide psi i ljudi
Dresura Ponašanje Zdravlje

Pravila igre sa psima

Iako se mnogima igra sa psom čini jednostavnom, potrebno je znati kako se zaista ispravno igrati i koliko dugo igra treba trajati.

Otvori članak
belgijski ovčar u igri s kongom
Ponašanje Zdravlje

Zašto psi ližu vlasnike?

Psi su nevjerojatno društvene životinje koje često pokazuju svoju ljubav prema vlasnicima na različite načine. Jedan od najčešćih načina na koji psi izražavaju svoju naklonost i brigu jest ližući svoje vlasnike. Taj čin može biti sladak i pokazatelj ljubavi, ali postavlja se pitanje - zašto psi ližu svoje vlasnike? U ovom članku ćemo detaljno razmotriti sve moguće razloge za tu naviku i kako prepoznati kad pretjerano lizanje može biti znak problema.

Otvori članak
labrador retriever lize lice vlasnice
Ponašanje Zdravlje

Fascinantan svijet psećeg sna

Dok promatramo naše voljene pse kako se uvijaju u svojim udobnim krevetima, često nam se nameće jedno pitanje: koliko psi spavaju i sanjaju li dok spavaju? Nije tajna da naši psi posjeduju izvanrednu sposobnost da se dobro odmore, ali dubina njihovog sna i razlozi za to mogli bi vas iznenaditi.

Otvori članak
pas spava i odmara
Dresura

Kako koristiti marker riječ u kliker dresuri pasa

Imati način da vašem psu kažete što točno je uradio dobro stvara jasnu komunikaciju i rezultira bržom dresurom.

Otvori članak
marker riječ
Dresura

Kako naučiti psa da ide na mjesto

Slanje psa na određeno mjesto poput kreveta, boksa ili prostirke za pse jedna je od najkorisnijih stvari koje možete naučiti svog psa.

Otvori članak
doberman idi na mjesto
Dresura

Prve stvari za naučiti novo štene ili psa

Izgleda da sami početak suživota sa novim psom ili štenetom vlasnicima predstavlja dosta izazova, pa želimo da ovaj članak bude namijenjen svima koji su upravo dobili novog psa ili štene i pitaju se što raditi na samom početku.

Otvori članak
pas u boksu
×